Refugees

O nouă criză a refugiaților este în curs

Conform guvernului de la Viena, acordul în privința refugiaților dintre Uniunea Europeană și Turcia poate lua sfârșit. Hans Peter Doskozil, ministrul apărării din Austria, arătând că Turcia poate anula acordul pe care l-a făcut cu Uniunea Europeană în privința migranților, a spus că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru asta. Ministrul austriac al Apărării,

Conform guvernului de la Viena, acordul în privința refugiaților dintre Uniunea Europeană și Turcia poate lua sfârșit.
Hans Peter Doskozil, ministrul apărării din Austria, arătând că Turcia poate anula acordul pe care l-a făcut cu Uniunea Europeană în privința migranților, a spus că Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită pentru asta.
Ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, în declarația făcută ziarului Bild, a spus că „m-am exprimat mereu în sensul că înțelegerea dintre Uniunea Europeană și Turcia este o soluție provizorie pentru oprirea fluxului de refugiați, până când Uniunea Europeană va reuși să-și protejeze granițele în mod eficient.”
Conform știrii cotidianului Bild, în reuniunea pe care o vor avea Miniștrii Apărării țărilor Europei centrale, prin invitația Ministrului Doskozil, membru al Partidului Social Democrat al Austriei, se va discuta criza migranților în lumina ultimelor evenimente din Turcia.
Doskozil a spus: „Doresc să dăm semnalul efectuării unor preparative necesare în cazul în care Turcia anulează acordul pe care l-a făcut cu Uniunea Europeană.”
În declarația pe care Ministrul de Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a făcut-o ziarului elvețian „Neue Zürcher Zeitung”, afirmase că va desființa înainte de sfârșitul anului convenția de reprimire a migranților dacă Uniunea Europeană nu va asigura scutirea cetățenilor turci de viza de intrare în spațiul european.
Ministrul afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoğlu, specificând că „răbdarea este pe sfârșite”, a mai spus: „Așteptăm un răspuns de la Uniunea Europeană în zilele următoare. În cazul în care acest răspuns nu vine, vom desființa convenția.”

ȘI ACUM CE O SĂ SE ÎNTÂMPLE?
Conform explicațiilor date de Președintele Parlamentului European, Martin Schultz, Uniunea Europeană nu dorește întreruperea dialogului cu Ankara.
În convorbirea telefonică avută cu prim-ministrul turc Binalı Yıldırım, Președintele Parlamentului European, Martin Schultz, a asigurat un unghi de vedere comun în sensul începerii unor proceduri de negociere între guvernul turc și Parlamentul European.
Agenția de Presă germană (DPA), a anunțat în știrea sa că mediatorii din Ankara și Bruxelles au decis că trebuie să se înceapă dialogul pe această temă imediat înainte ca relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia, membră a NATO, să se tensioneze.
Conform știrii DPA, Schultz și Yıldırım, în timpul conversației lor telefonice care a durat o oră, au găsit ocazia de a-și exprima deschis părerile cu privire la ultimele evenimente.
Desigur că majoritatea politicienilor Uniunii Europene nu este așa de optimistă ca Schultz. Nu se poate trece cu vederea numărul celor cuprinși de un pesimism exagerat, fiind sclavi ai prejudecăților, precum Doskozil.
În concluzie, chiar dacă relațiile dintre Uniunea Europeană și Turcia ajung pe marginea prăpastiei, părțile vor găsi, mai devreme sau mai târziu, o cale de mijloc. Nu trebuie să fii clarvăzător ca să faci această afirmație. Este suficient să privești trecutul în zig-zag al Turciei cu Uniunea Europeană.
Dar se poate afirma că deocamdată, părțile sunt departe de a căuta o cale de mijloc.
Turiștii turci cu viză și gata să cheltuiască banii din buzunar, sau migranții care nu au nici măcar un pașaport? Grea alegere pentru Uniunea Europeană.

Hamdi Yilmaz

Alte articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii