Refugees

Austria va trimite poliţişti în Serbia pentru a ajuta această ţară în combaterea imigraţiei ilegale

Austria va trimite poliţişti în Serbia pentru a ajuta această ţară în combaterea imigraţiei ilegale

Poliţia austriacă o va ajuta pe cea sârbă pentru securizarea graniţei cu Bulgaria, care este traversată de numeroşi imigranţi clandestini, a anunţat luni ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, relatează agenţia Xinhua. El a făcut această declaraţie după o întâlnire avută la Belgrad cu omologul său austriac, Wolfgang Sobotka. Acesta din urmă a spus că

Poliţia austriacă o va ajuta pe cea sârbă pentru securizarea graniţei cu Bulgaria, care este traversată de numeroşi imigranţi clandestini, a anunţat luni ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic, relatează agenţia Xinhua.

El a făcut această declaraţie după o întâlnire avută la Belgrad cu omologul său austriac, Wolfgang Sobotka. Acesta din urmă a spus că Serbia este principalul partener al Austriei de pe ruta balcanică – folosită de migranţii veniţi mai ales din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în vestul Europei – şi a lăudat eforturile guvernului de la Belgrad de a opri acest val migrator.

Oficialul sârb a precizat că începând de anul viitor 20 de ofiţeri de poliţie austrieci vor fi detaşaţi la frontiera bulgaro-sârbă pentru a contribui la acţiunile de combatere a imigraţiei ilegale.

Deşi oficial ruta balcanică a fost închisă în urma acordului încheiat în luna martie între UE şi Turcia, în fiecare zi noi migranţi ajung în Serbia. Întrucât Ungaria şi Croaţia şi-au închis graniţele pentru migranţi, aceştia rămân blocaţi pe teritoriul sârb, conform ministrului Stefanovic în taberele de refugiaţi din Serbia fiind în prezent circa 7.500 de persoane, iar în fiecare zi circa 500 de migranţi ‘se deplasează între frontierele Serbiei’ în încercarea de a-şi continua călătoria către vestul Europei, anunță Agerpres.

O problemă în plus pentru autorităţile de la Belgrad este că majoritatea migranţilor rămaşi blocaţi în Serbia sunt pakistanezi şi afgani, care, spre deosebire de sirieni, de obicei nu primesc azil în statele Uniunii Europene.

Sursa: stiripesurse.ro

Alte articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii