Refugees

Frontex: Detectoare de bătăi ale inimii utilizate la frontierele Greciei pentru depistarea migranților

Frontex: Detectoare de bătăi ale inimii utilizate la frontierele Greciei pentru depistarea migranților

Ofițerii Frontex desfășoară constant multiple activități în sprijinul autorităților naționale din statele membre UE în procesul complex de gestionare a…

Ofițerii Frontex desfășoară constant multiple activități în sprijinul autorităților naționale din statele membre UE în procesul complex de gestionare a frontierelor europene. Un exemplu remarcabil, înregistrat în luna octombrie a.c., îl reprezintă detectarea persoanelor ascunse în mijloacele de transport care s-au prezentat la frontierele Greciei, prin utilizarea unor detectoare de bătăi ale inimii.

La frontierele UE, detectoarele de bătăi ale inimii joacă un rol crucial în a ajuta polițiștii de frontieră să localizeze persoanele ascunse în mijloacele de transport, cum ar fi camioanele. Aceste dispozitive pot detecta chiar și cele mai slabe semne de viață și astfel fac posibilă salvarea vieților în situații periculoase.

Chiar în acest an, aproape 200 de migranți au fost depistați la punctul de trecere a frontierei Kipi din Grecia, cu ajutorul unor detectoare de bătăi ale inimii. Multe dintre aceste persoane aflate în migrație ilegală au fost descoperite înghesuite și în condiții extrem de nesigure, în care sănătatea lor – și adeseori chiar viața – erau puse în pericol grav.

Aceste detecții ale migranților ilegali reprezintă însă mult mai mult decât simpla menținere a securității la frontieră. Este vorba despre protejarea vieților omenești, în primul rând. Prin identificarea și asistarea acestor migranți, polițiștii de frontieră pot preveni vătămările corporale, pot oferi îngrijirile necesare și pot opri traficul și exploatarea de persoane. Fiecare viață salvată este un pas către un sistem mai sigur și mai uman pentru toți.

Agenția Europeană pentru Frontiere și Gardă de Coastă – Frontex – sprijină statele membre ale Uniunii Europene și țările asociate Spațiului Schengen în gestionarea frontierelor externe ale UE și în lupta împotriva criminalității transfrontaliere.

Sursa: Comunicat de presă Frontex / www.frontex.europa.eu

Alte articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii