Refugees

România în Schengen: Peste 32000 de persoane verificate în aplicația eDAC în primele zile de la integrarea cu frontierele terestre

România în Schengen: Peste 32000 de persoane verificate în aplicația eDAC în primele zile de la integrarea cu frontierele terestre

În primele șase zile de la integrarea în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre, polițiștii de frontieră români au efectuat peste 32000 de verificări în aplicația eDAC. Aplicația este folosită de către echipele mobile din teren din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră. eDAC este un instrument foarte util, care permite efectuarea verificărilor într-un

În primele șase zile de la integrarea în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre, polițiștii de frontieră români au efectuat peste 32000 de verificări în aplicația eDAC. Aplicația este folosită de către echipele mobile din teren din cadrul structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră. eDAC este un instrument foarte util, care permite efectuarea verificărilor într-un timp scurt în bazele de date relevante ale autorităților române, dar și în cele din celelalte state membre ale Spațiului Schengen.

O patrulă a Poliției de Frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, împreună cu polițiști de frontieră bulgari, au depistat în proximitatea stației de taxare a Podului Calafat, o persoană de sex masculin, pasager într-un autoturism, care intenționa să călătorească în România, folosindu-se de o carte de identitate care nu îi aparținea. Asupra bărbatului în cauză nu au fost descoperite documente de identitate, iar acesta a declarat verbal că este cetățean turc. În baza protocolului româno-bulgar, șoferul, pasagerul și autoturismul au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

O altă patrulă a Poliției de Frontieră, de data aceasta pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, a depistat o femeie din Republica Dominicană, care nu se afla în posesia unei vize sau a unui permis de ședere valabil, care să îi permită intrarea în Spațiul Schengen.

În seara zilei de 05 ianuarie 2025, o patrulă a Poliției de Frontieră SPF Giurgiu a oprit pentru verificare un autoturism care efectua servicii de transport taxi, în care se afla ca pasager un cetățean vietnamez. În urma verificărilor făcute s-a constatat faptul că cetățeanul vietnamez nu beneficiază de dreptul la liberă circulaţie, că are viza anulată și se află în procedura de obținere a permisului de ședere pe teritoriul Republicii Bulgaria pentru drept de muncă. Persoana a fost predată autorităților de frontieră din Bulgaria vecină.

A doua zi, 06 ianuarie 2025, în jurul orelor 04:00, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru verificare un autocar care circula pe ruta Bulgaria – Germania. În urma studierii documentelor de călătorie, s-a constatat că 12 cetățeni sirieni, pasageri în autocar, care doreau sa ajungă în Germania, nu dețineau documentația necesară pentru a justifica scopul călătoriei, aceștia beneficiind de dreptul de ședere temporară în Bulgaria. Cei 12 sirieni au fost predați autorităților de frontieră din Bulgaria.

Poliția de Frontieră Română întreprinde zilnic, împreună cu celelalte instituții abilitate, măsuri ferme în toate zonele de competență, în vederea depistării și sancționării persoanelor care nu respectă legea. Polițiștii de frontieră sunt permanent la datorie pentru a oferi sprijin cetățenilor în orice situație survenită în zona de competență.

Sursa: www.politiadefrontiera.ro

Alte articole

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii