După ce au fost descoperite tuneluri săpate pe sub gardurile care au fost montate la granița Ungariei cu Serbia, Guvernul de la Budapesta a luat decizia de a începe lucrări de consolidare a gardului în acea zonă. Potrivit autorităților ungare început la graniţa sârbă construcţia unei „închideri a frontierei în profunzime” pentru a proteja sistemul
După ce au fost descoperite tuneluri săpate pe sub gardurile care au fost montate la granița Ungariei cu Serbia, Guvernul de la Budapesta a luat decizia de a începe lucrări de consolidare a gardului în acea zonă.
Potrivit autorităților ungare început la graniţa sârbă construcţia unei „închideri a frontierei în profunzime” pentru a proteja sistemul de garduri ridicate începând din anul 2015 pentru a opri pătrunderile migranţilor, care între timp au săpat tuneluri pentru a trece graniţa pe sub aceste garduri.
Așa i-au păcălit migranții pe unguri
Nu se știe exact câți migranți au reușit să pătrundă în acest fel în Ungaria, și nici când au fost săpate tunelurile.
Această consolidare subterană se va realiza pe o secţiune de zece kilometri la frontiera cu Serbia. Nu se cunosc deocamdată detaliile tehnice, precum locul exact sau adâncimea până la care vor fi amplasate elementele de consolidare, Ministerul de Interne ungar menţionând doar că „va fi ajustată construcţia noilor secţiuni la situaţia de securitate de la graniţă”.
Poliţia ungară anunţase încă din luna august că gardurile de la frontiera sârbă vor fi consolidate în profunzime, după ce au fost descoperite mai multe tuneluri săpate de migranţi. De asemenea, în ultima lună au fost descoperite alte tuneluri săpate tot la frontiera cu Serbia, în apropierea localităţilor Szeged, Asotthalom şi Kelebia.
Al doilea gard separă Ungaria de Serbia
Ungaria a ridicat garduri la graniţele cu Serbia şi Croaţia în timpul valului migrator din anul 2015. Premierul Viktor Orban a impus măsuri stricte împotriva migraţiei şi a redus la minimum sistemul de azil, migranţii fiind obligaţi să aştepte procesarea cererilor de azil în „zonele de tranzit” amenajate la frontiera sârbă şi criticate de organizaţiile umanitare.
Premierul ungar, Viktor Orban, anunțase atunci , că ridicarea acestui gard este necesară pentru a-l întări pe cel deja existent şi construit în anul 2015, cu o lungime de 175 de kilometric, potrivit agerpres.ro
Lasă un comentariu
Adresa ta de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii